OM BLEKKHUSET

I vår tid har den skriftlige kommunikasjonen gjennomgått en stor forvandling. Fra håndskift til et tastetrykk. Men er det kvaliteter i det handskrevne som vi går glipp av i vår digitale tidsalder?

BLEKKHUSET er et DKS prosjekt i regi av kunstnerne Elisabet Alsos Strand og Eva Bakkeslett. Det er den sanselige opplevelsen av håndskriften og brevet som kunstform som utforskes i dette prosjektet. Elevene vil få et glimt inn i bokstavenes historie, og et praktisk lynkurs i kalligrafi, som er kunsten å forme bokstaver. De vil eksperimentere med ulike skriftformer og bli kjent med oldtidens skriveredskaper. Vi utforsker også bokstavenes formspråk og elevene får utforme sine egne monogrammer (logoer) basert på sine initialer (forbokstaver) og hente inspirasjon og kunnskaper til å utforme sine egne brev til noen som betyr noe i deres liv.

Denne bloggen er ment å gi inspirasjon til elevene, lærerne eller andre som lar seg fange av handskriften og brevenes magi.

Prosjektet startet i mars 2013 og har turnert på Helgelandskysten og Salten i Nordland. Neste turne starter i november 2015 og februar 2016 i Vesterålen.

photo 4

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: